субота, 29 лютого 2020 р.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

ПАМ’ЯТКА

З ПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАННЯ НА КОРОНАВІРУС 2019-NCOV

Коронавіруси – це родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому.
Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є кашель, гарячка та утруднене дихання.
Вірус передається повітряно-крапельним та контактним шляхами.
Найбільш вразлива група населення - це люди похилого віку, маленькі діти, вагітні жінки, особи з хронічними захворюваннями.
Як захиститися від інфікування:
  •  уникайте скупчення людей та близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель, тримайтесь на відстані більше 2-х метрів;
  •  не торкайтеся обличчя немитими руками;
  •  часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
  •  використовуйте медичні маски;
  •  не виїжджайте в епідемічно небезпечні країни, де реєструються спалахи цього захворювання;
  •  дотримуйтесь правил «кашльового етикету»;
  •  не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.
У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.



Немає коментарів:

Дописати коментар